OPI @ Let’z Beauty & Spa Amstelveen

OPI Amstelveen

Waar staat OPI voor?

 

OPI staat voor Odontorium Products Incorporated en stamt af van een klein bedrijf dat tandheelkundige producten maakte. De ontwikkeling van acrylnagels vond haar oorsprong namelijk in de tandheelkunde. Een tandarts ontdekte per toeval dat tandheelkundig materiaal geschikt is voor nagelverlenging toen hij een diepe scheur in zijn nagelplaat repareerde met tandheelkundig porselein. Deze oplossing werd op beperkte schaal populair bij filmsterren, totdat de FDA (Federal Drug Administration) één van de basisingrediënten verbood.

George Schaeffer, de oprichter van OPI, ontwikkelde een nieuw acrylproduct dat geschikt is voor het maken van kunstnagels. Hij kocht het bedrijf en slaagde erin de grootste en bekendste leverancier te worden van kunstnagels.

Hoe komt een nieuwe collectie tot stand?

Ieder voor- en najaar komt OPI met 12 nieuwe kleuren, gebaseerd op de nieuwste trends in de mode. Drijfveer achter het succes van de OPI nagellaklijn is Suzi Weiss-Fischmann – OPI Co-Founder & Brand Ambassador. Zij heeft een aangeboren gevoel voor mode en een onovertroffen vermogen om nieuwe kleurentrends te voorspellen en staat niet voor niets bekend als ‘the First Lady of Nails’.

Suzi Weiss-Fischmann begint anderhalf jaar voor de lancering met de ontwikkeling van een nieuwe collectie. Ze volgt daarvoor alle trends in de mode-industrie op de voet en kijkt welke stoffen, materialen en accessoires het modebeeld gaan bepalen. Suzi maakt een selectie uit ruim 200 kleurschakeringen, die daarna in het laboratorium worden getest op kleurvastheid en -dekking. De kleurdekking moet immers perfect aansluiten bij de stoffen en materialen van het komende modeseizoen.

Elke collectie krijgt een thema, gebaseerd op wereldwijde trends op gebied van mode, reizen en interieur. Iedere lak krijgt vervolgens een originele naam die aansluit bij het gekozen thema.

Daarnaast lanceert OPI regelmatig eenmalige seizoenskleuren, die betrekking hebben op een actueel thema, een nieuwe film of in samenwerking met een ster. Zo heeft OPI verschillende limited edtions ontworpen in samenwerking met tennisster Serena Williams en pop icons Katy Perry, Nicki Minaj, Mariah Carey en Gwen Stefani.

Ook staat OPI bekend om haar samenwerkingen met spraakmakende films, waaronder Shrek Forever After, Burlesque, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, The Muppets en de spectaculaire James Bond film: Skyfall.

The OPI Story

Als marktleider in professionele nagelverzorging is OPI toegewijd aan het produceren en leveren van hoge kwaliteit producten én diensten aan zowel salons als consumenten. Er wordt in hoge mate aandacht besteed aan veiligheid en innovatie. De gezondheid en kwaliteit van de natuurlijke nagel staan bij OPI altijd op de eerste plaats.

OPI nagellakken bieden betaalbare luxe en staan bekend om hun buitengewone samenstelling, fashionable kleuren en iconische namen. Ze bevatten veel kleurpigmenten en blijven lang zitten – met een geweldige glans!

De populaire GelColors zorgen voor een lang houdende kleur met intense glans, die 2 weken perfect blijft zitten. In Nederland is deze professionele productlijn al bekroond met een ASTIR AWARD én een HOLLAND BEAUTY AWARD!

Op dit moment is OPI verkrijgbaar in meer dan 100 landen; naast nagellakken en GelColors is er een volledige professionele productlijn, waaronder producten voor nagelverzorging, sneldrogers, lotions, cosmetische hand- en voetverzorging, vijlen, gel en acryl.

OPI is een Amerikaanse firma, die te vinden is tussen de filmstudio’s in Hollywood. OPI is sinds 1993 ook verkrijgbaar in Nederland. De Nederlandse distributeur is OPI Products Nederland, een toonaangevend bedrijf binnen de professionele nagelverzorgingsbranche.

OPI op de rode loper

OPI nagellak is een begrip en wordt dan ook door tal van sterren – zoals Katy Perry, Oprah Winfrey, Lady Gaga, de Kardashians en Rihanna – op handen gedragen. De OPI lakken zijn zeer populair onder filmsterren; Madonna droeg bijvoorbeeld tijdens haar huwelijk met Guy Ritchie de kleur Italian Love Affair. Jennifer Lopez is helemaal weg van de Tutti Frutti Tonga.

Ook op het witte doek is OPI regelmatig te bewonderen. Mel Gibson schittert in een OPI salon in What Women Want en Reese Witherspoon gebruikt in Legally Blonde de OPI manicure om van haar stress af te komen. Verder dragen de cast van Sex and the City en de dames van Desperate Housewives in elke aflevering OPI nagellak.

OPI heeft voor iedere smaak en stijl wel een bijpassende kleur. Ook in kwaliteit voldoet OPI aan de hoge eisen die gebruikers – zeker filmsterren – stellen. De lak blijft lang zitten, heeft een perfecte kleurdekking en is ‘shockproof’. OPI heeft dan ook al diverse Awards gewonnen en is door lezers van magazines uitgeroepen tot beste product.

In Nederland zijn o.a. Candy Dulfer, Anouk, Quinty Trustfull en Esther Vergeer fan van onze nagellakken!

Awards

In Amerika is OPI al diverse malen onderscheiden. Zo heeft het merk al 23 ABBIES (de ‘Oscar’ onder de beauty) gewonnen.

In Nederland heeft OPI in 2009 de Astir Award gewonnen voor de lijn OPI MATTE nagellak.

Met de Shatter Coats die OPI in 2011 lanceerde, werd – na MATTE en SUEDE nagellakken – wederom een compleet nieuwe trend gezet. De Shatter Coats zijn in 2012, in de categorie Decoratieve Cosmetica, bekroond met de toonaangevendeDrogisterij Award! Door de Nederlandse cosmeticajournalisten zijn de Shatter Coats eerder dat jaar ook beloond met de derde prijs van de Astir Award, in de categorie Best Beauty Discovery Luxe.

Verder heeft OPI in 2012 de Holland Beauty Award gewonnen. De lezeressen van Sanoma Media en Styletoday hebben de Pirates of the Caribbean Collectie van OPI gekozen tot winnaar van de prestigieuze Holland Beauty Awards!

In 2013 hebben we met GelColor by OPI een Astir Awardgewonnen, in de categorie Best Salon Brand, én een Holland Beauty Award, in de categorie Salon.

OPI Amstelveen